V-Base in de Cloud

Vbase kan ook vanuit de Cloud werken. Het voordeel hiervan is, dat u niet meer aan een lokatie bent gebonden om met V-Base te werken, of dat u op de lokatie waar V-Base draait geen toegang vanuit de Cloud hoeft te verzorgen.

Dit opent de mogelijkheden om bijvoorbeeld de inname van goederen bij de klant te doen, om te veilen op een andere lokatie, of om de opslag van goederen op een andere lokatie te realiseren.

cloud_computing1

Vaak worden applicaties die vanuit de Cloud worden uitgevoerd als Webbased applicatie gebouwd. Dit wil zeggen, dat de applicatie in de omgeving van een webbrowser wordt uitgevoerd. De gebruiker maakt dan via bijvoorbeeld Internet Explorer of Google Chrome gebruik van de applicatie.  VBase is een applicatie waarvan het presentatie gedeelte volledig op het werkstation van de gebruiker draait, terwijl de data in de Cloud is opgeslagen. Dat heeft volgens ons het voordeel dat de applicatie sneller en constanter in snelheid reageert. Dit komt omdat de volledige verwerkingskracht van de lokale computer ter beschikking van de gebruikers staat. Op deze manier zijn wij in staat om de bediening van het programma zeer gebruiksvriendelijk te maken. Bovendien is de reactie snelheid van het programma constant hoog en minder afhankelijk van congesties op het internet.
Het voordeel van Webapplicaties ten opzichte van traditionele applicaties is dat de gebruiker altijd over de meest recente versie van het programma beschikt. V-Base heeft dat voordeel ook. V-Base beschikt n.l. over een automatisch update mechanisme vanuit de Cloud. Nieuwe versies van het programma worden in overleg aan de gebruikers ter beschikking gesteld. De werkstations van de gebruikers worden hierna automatisch van de juiste versie voorzien.